Probeer het!

10 handigheidjes (Life hacks) met ananas en banaan
om deze lente te proberen

Je weet natuurlijk wel dat wij van bananen houden…en ook van ananassen! En weet je wat nou zo leuk is? Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar spelen ook een hoofdrol in een paar schoonheids- en interieurtips en bij een paar handige huishoudtrucs. Zorg er dus voor dat je altijd een paar bananen en ananassen in huis hebt!

Na het lezen van onze Life hacks met ananas en banaan, raak je nog doller op deze vruchten. Lees verder om deze nuttige trucs te ontdekken die het leven makkelijker maken...

Paasbananen

Hoe zorg je ervoor dat kleine kinderen hun fruit opeten? Dat is simpel: Zorg dat het er grappig uit ziet! Wist je dat je gewoon op de schil van een banaan kunt tekenen, net zoals je dat doet bij een ei voor Pasen? Omdat je de schil niet eet, kun je van allerlei schrijfgerei gebruiken, van gewone markers tot food colouring.

Ananasvaas

Zeker, een ananasdecor is helemaal trendy, maar heb jij ‘the real thing’ weleens geprobeerd? Jazeker, je kunt een echte ananas gebruiken als vaas of als schaal om je fruitsalade in op te dienen. En na afloop scheelt het ook nog eens afwas!

Voor een ananasvaas moet je de vrucht horizontaal doorsnijden, net onder de kroon. Vervolgens hol je hem uit. Vul een plastic reservoir (bijvoorbeeld een zak) met water en bloemen en plaats het in de uitgeholde ananas.

Voor een saladeschaal moet je de ananas verticaal doorsnijden en hem vervolgens uithollen. Mix stukjes ananas met ander fruit dat je normaal ook zou gebruiken, en dien het geheel op in de ananas. Jouw fruitsalade heeft er nog nooit zo lekker uitgezien!

Glanzen met banaan

Geloof het of niet, maar bananenschil is uitstekend geschikt als schoenpoets. Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over je schoenen, net zoals je met een doekje schoenpoets zou doen. It’s magic! (Dit trucje kun je ook gebruiken om doffe kamerplanten of zilverwerk weer te laten glimmen!)

Schoonheidstips met banaan

Bananen zijn niet alleen maar lekker, ze bevorderen ook de schoonheid. Hier twee ideeën voor huid en haar.

Voor een voedend haarmasker met banaan meng je:

 • 1 rijpe banaan
 • 1 eetlepel olijfolie

Breng het masker aan op nat haar. Laat minimaal 15 minuten intrekken en spoel goed uit met koud water. Het masker kan een beetje plakken, dus twee of drie keer spoelen is nodig.

Voor een gezichtsmaskertje meng je:

 • 1 rijpe banaan
 • 1 eetlepel honing

Breng het mengsel aan op je gezicht. Minimaal 15 minuten laten intrekken.

Eggs-cuse me?

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: Je hebt alle ingrediënten in huis behalve één! Als het gaat om eieren, hoef je nu echter nooit meer naar de buren te hollen. Je kunt ze gewoon vervangen door geprakte banaan. Het enige nadeel? Je cake wordt er misschien iets zoeter van dan normaal.

Verbouw je eigen ananas

Je hebt er wel wat geduld voor nodig, maar JA het kan: zo verbouw je jouw eigen ananas!

 1. Laat het kroontje van de ananas een paar dagen drogen.
 2. Doe het kroontje in een glas water tot er worteltjes uitschieten.
 3. Als de scheuten minimaal een paar centimeter lang zijn, plant je de kroon in een pot met aarde.
 4. Net zoals elke andere plant heeft de ananasplant verzorging nodig. Eenmaal per week water is voldoende. Plantenvoeding stimuleert de groei.
 5. En nu maar wachten! Deze stap duurt het langst, omdat het wel een paar jaar kan duren voordat een ananas groot genoeg is.

Als je er zeker van wil zijn dat het werkt, klik hier! Succes en veel plezier!

Bye Bye insectenbeet

Je weet nu dat de bananenschil voor veel dingen gebruikt kan worden. Naast het laten glanzen van dingen, kan de bananenschil ook worden gebruikt als remedie tegen een nare insectenbeet. Wrijf eens met de binnenkant van een bananenschil over een insectenbeet, het werkt verzachtend en bespoedigt het genezingsproces.

BBQ-nana

Helaas komt het vaak voor dat vlees of kip uitdroogt op de BBQ. Gelukkig bestaat er een eenvoudig wondermiddel ter preventie hiervan. Bedek het vlees op de BBQ met bananenschil, en kijk eens hoe sappig het blijft! Vergeet niet om de bananen zelf ook op de gril te leggen voor een heerlijk toetje. Hier volgt het recept voor een heerlijke bananenboot.

 • 1 banaan
 • Een handje marshmallows
 • Een paar stukjes (donkere) chocolade
 • Stukje aluminiumfolie, groot genoeg om de banaan in te wikkelen
 1. Snijd de banaan verticaal (maar niet helemaal) door, zodat hij nog steeds uit één stuk bestaat.
 2. Leg marshmallows en stukjes chocola in de opening.
 3. Wikkel de banaan in aluminiumfolie en leg hem tenminste 15 minuten op de BBQ
 4. Voorzichtig uitpakken en genieten maar!

Bananenijs

Blijven de kleintjes maar vragen naar iets lekkers? Krijg je veganistische vrienden op bezoek en weet je niet wat je ze voor kunt zetten? Gelukkig is er bananenijs als redding! Het enige wat je nodig hebt zijn bevroren bananen en een blender of keukenmachine met hoog vermogen.

 1. Pel de bananen, snijd ze in kleine stukjes, doe ze tenminste een paar uur in de diepvries. (De hele dag is nog beter.)
 2. Mix de bevroren stukjes banaan op de hoogste stand van de keukenmachine tot er een gladde mix ontstaat.
 3. Geniet van een ijsje zonder zuivel.

Voor een extra smaaksensatie kun je bevroren bessen, kaneel of cacaopoeder toevoegen.

Jack O’Pineapple

Halloween duurt nog even, maar de Jack O’Lantarens zijn klaar voor de lente in de vorm van uitgeholde ananassen. Het hoeft namelijk niet altijd een eng uitgesneden gezicht te zijn. Geef je fantasie de vrije loop en wedden dat jouw tuinfeestje dit jaar een groot succes wordt?

Missen wij nog een paar fantastische trucs? Deel ze dan met ons op Facebook smiley