Happy Holidays

De beste reisspelletjes voor jong en oud

Yippie! Het is bijna zo ver. De koffers zijn gepakt en iedereen staat in de startblokken. Maar hoe kom je al die uren onderweg - in de auto of in de trein - op een leuke manier door?

En helemaal als je jonge kinderen hebt, is het je als ouder niet gegund om in gedachten te verzinken bij het voorbijtrekkende landschap. Daarom hebben we een top 4 samengesteld van de leukste reisspelletjes voor jong en oud, onder het motto: Happy Kids, Happy Family, Happy Holidays.

Fyffes Familie Favorieten: Raad de dierennamen

Iemand noemt een dierennaam naar keuze, bijvoorbeeld: AAP. Nu moet de volgende persoon een dierennaam noemen die begint met de letter P, omdat aap eindigt op een P . Bijvoorbeeld: PANDA. Een eenvoudig en heerlijk spelletje – en bovendien heel leerzaam! Hier zijn een paar voorbeelden van dierennamen met de beginletters van FYFFES:

  • F – van Flamingo
  • Y – van Yak
  • F – van Fazant
  • F – van Fret
  • E – van Eider (ooit van gehoord? )
  • S –  van Salamander

En natuurlijk werkt het spel ook met fruitsoorten: BANAAN, AARDBEI, APPEL ...

"Ik pak mijn koffer" ...

... en ik ga naar Costa Rica, het thuisland van onze bananen!

"Ik pak mijn koffer" is dé klassieker onder de reisspelletjes. Snel, eenvoudig en iedereen kan meedoen. Maar het leukste is dat de kinderen meestal winnen, omdat hun geheugen vaak beter is dan dat van volwassenen.

Dus let op: zorg dat je onderweg altijd een banaantje bij je hebt! Het is niet alleen een praktische snack, maar een banaan geeft energie en is een boost voor je uithoudingsvermogen, precies wat je nodig hebt bij deze spelletjes. En door de serotonine erin krijgt je humeur ook een oppepper. En dat is onderweg geen overbodige luxe 

Zo werkt het: de eerste persoon begint met de zin "Ik pak mijn koffer en ik neem mee..." en eindigt de zin met een object naar keuze. De volgende persoon herhaalt dan de reeds genoemde objecten – enzovoort ... Wie als eerste vergeet om een van de objecten te noemen, verliest.

Topografie op zijn best: landcodes raden

Op de snelweg rijden voertuigen met verschillende landcodes. Kun jij raden uit welke landen de auto's komen? Dat is lang niet altijd zo simpel! Gelukkig kom je er met je smartphone wel uit 

Perfect voor basisschoolkinderen: vermijd de 7

De eerste persoon begint te tellen vanaf het getal 1. Elk getal dat een 7 bevat of een veelvoud van 7 is, mag niet worden genoemd. In plaats daarvan moeten deze getallen worden vervangen door een woord. Wie als eerste de fout ingaat, heeft verloren. Je kunt ook beginnen met het spelletje vermijd de 3 of vermijd de 5 

Tegen de tijd dat je alle spelletjes hebt gespeeld, zul je er wel zo'n beetje zijn! Geniet ervan, ontspan je en kom heerlijk tot rust! Wil je graag een ansichtkaart sturen? Kijk eens op onze website, eenvoudiger kan het niet!

HAPPY HOLIDAYS met Fyffes!